середа, 1 березня 2023 р.

УВАГА!!! ОБЕРЕЖНО!!!

Прес-реліз Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації

Вже тиждень в Україні у молодіжному середовищі набуває поширення нова деструктивна російська субкультура прибічників аніме та комп’ютерних ігор.

Зібрання агресивно налаштованої молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах.

За даними правоохоронних органів рух «Редан» активно використовується російськими спецслужбами в якості моделі для організації масових заворушень та дестабілізації суспільної ситуації в Україні.

В протистояння руху «Редан» створюються групи, які не визнають рух «Редан» та вступають з ними у фізичне протистояння, тобто бійки.

Для популяризації руху створюється підконтрольні Телеграм-канали з прив’язкою до обласних центрів. Активно використовується соціальна мережа «Тік Ток» для розповсюдження відповідних відео матеріалів.

Декілька днів тому у Вінниці фіксувались спроби проведення загальних зборів прибічників та опонентів руху, в переважній більшості за участі учнів шкіл міста.

До чого це могло призвести усі ми розуміємо - психологічні травми, тілесні ушкодження і, навіть, летальні випадки.

Сьогодні першим заступником Вінницької обласної військової адміністрації Наталією Заболотною, разом із заступником начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ігорем Волокітенко, директором Департаменту гуманітарної політики Володимиром Буняком  провели термінові наради з відділами освіти усіх 63 громад області, директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти.

В усій сфері освіти в найкоротші терміни будуть проводитися розмови з дітьми та молоддю!

В Україні вже були схожі спроби дестабілізації у молодіжному середовищі - бійки, самогубства. Такий рух мав назву «Синій кит».

Але ми змогли його зупинити!

«ЧВК Редан» є ще більш небезпечним! Кількість молоді, яка долучається до цього руху зростає погодинно!

В першу чергу на це потрібно звернути увагу батькам. Розумію, хтось допізна працює на роботі, хтось постійно тримає зв'язок. Але такий рух тільки почав поширюватись і можливо ваша дитина або її друзі ним вже цікавляться.

Потрібно застерегти!

Від цього залежить їх безпека.

 

Прес-реліз Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації

 

Немає коментарів:

Дописати коментар