понеділок, 6 червня 2022 р.

ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ

У понеділок 06.06.2022 відбулася гостьова лекція для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» на тему "Використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у психолого-педагогічних дослідженнях", лектор - Матохнюк Людмила Олександрівна, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології КЗВО " Вінницька академія безперервної освіти". Мета заняття - розглянути основні напрями використання психологами сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у психологічних дослідженнях.

Сьогодні існує багато наукових розробок з питань комп’ютеризації психологічних досліджень. Достатня кількість відповідних комп’ютерних програм, тестів, які сприяють ефективній роботі науковців та практиків. Тому постає проблема зорієнтуватися в інформаційному та програмному забезпеченні у професійних дослідженнях.

ІКТ постійно розвиваються, тому головне займатися активним освоєнням тих чи інших програмних продуктів, які постійно з’являються на ринку. Головне пам’ятати, що комп’ютер не зробить за вас основної роботи. Комп’ютерні технології з’явилися з метою полегшення вирішення певних завдань, а не для того, щоб їх ускладнити. Основна функціональна перевага, що дозволяє підвищити продуктивність праці за рахунок автоматизації різноманітних завдань або окремих їх елементів.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар