четвер, 25 березня 2021 р.

ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ

     У зв'язку зі зростанням чисельності випадків небезпечної поведінки дітей, зокрема обумовлених впливом соціальних мереж в Інтернеті, Міністерство освіти і науки України рекомендує провести профілактичні заходи щодо інформування учасників освітнього процесу щодо безпечної поведінки в цифровому середовища. 

    На виконання Комунальний заклад вищої освіти "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського" та Комунальний заклад вищої освіти "Вінницька академія безперервної освіти" провели спільний захід із адміністрацією закладу, викладачами, батьками та  учнями в кількості 93 особи, а саме онлайн-конференція "Безпечна поведінка в цифровому середовищі". 

   Було виокремлено коло питань:

      - ризики для здоров'я дитини;

     - небезпеки у віртуальному просторі;

  - характерні особливості  підліткового віку як найбільш вразливої категорії віртуальної реальності.

   Також піднімалися питання про організацію дистанційного навчання та долучення батьків до освітнього процесу, налагодження партнерських відносин. 

    Усі учасники круглого столу мали можливість пройти онлайн-тест та виявити неконтрольоване користування інтернетом та оцінити симтоми залежності. По завершеню роботи було надано рекомендації для батьків щодо захисту дитини в цифровому середовищі. Адже захист дітей це спільна відповідальність і всі  сторони мають забезпечити стійке майбутнє для кожного. 






Немає коментарів:

Дописати коментар