четвер, 25 грудня 2014 р.

Науково-практичний семінар «Соціально-психологічний супровід дітей у кризових ситуаціях»



24 грудня на базі відділу освіти Хмільницької РДА відбувся науково-практичний семінар за участі директорів шкіл та шкільних психологів району на тему: "Соціально-психологічний супровід дітей у кризових ситуаціях". Участь в його роботі взяли: завідувач кафедри практичної психології та розвитку особистості Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, доктор психологічних наук, професор Томчук М.І. та доцент кафедри, кандидат психологічних наук Яцюк М.В.






Проблеми, що обговорювалися: соціально-психологічна адаптації дітей вимушених переселенців; особливості впливу психотравмуючих ситуацій на людину; пошук психологічних ресурсів подолання травмуючих станів населення внаслідок військових дій в Україні; особливості психологічного супроводу людей, які зазнали психологічних травм та інші.
Учасникам семінару надані методичні рекомендації, поради у вигляді розробленого членами кафедри посібника та електронний варіант психодіагностичних, психокорекційних методик щодо роботи з людьми, які зазнали психотравм.
Активна участь освітян в обговоренні зазначених питань підтвердила актуальність та своєчасність семінару та сприяла навчанню керівників освітніх закладів, психологів району та формуванню навичок просвітницької, профілактичної, психокорекційної роботи з учнями, педагогами, батьками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар