понеділок, 8 грудня 2014 р.

ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

КРУГЛИЙ СТІЛ
«ІНКЛЮЗИВНЕ НАВЧАННЯ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ»
На базі Вінницького інституту Університету «Україна» 4 – 6 грудня 2014р. відбувся круглий стіл «Інклюзивне навчання в умовах реформування системи вищої освіти», присвячений обговоренню проблемних питань інклюзивного навчання в сучасних умовах реформування системи освіти. Участь в роботі взяли науковці Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Кам’янець – Подільського Національного університету імені Івана Огієнка, науково – педагогічні працівники кафедри практичної психології та розвитку особистості Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Вищої школи м. Канзас (США), працівники Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, а також представники громадських організацій «Відкриті серця», «Гармонія», «Паросток», «Креатив», волонтери з Польщі.
З привітальним словом виступили директор Вінницького інституту Університету «Україна» Давиденко Г. В., з Департаменту освіти і науки облдержадміністрації головний спеціаліст Сектора вищих навчальних закладів, науки та інтелектуальної власності Калєтнік А. М.
Учасники круглого столу обговорили стан розвитку системи інклюзивного навчання на усіх ланках, а також перспективи розвитку освіти в умовах її реформи. Активну участь в обговоренні взяли: заступник начальника управління - начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів Лісогурська Т. І.; завідувач кафедри практичної психології та розвитку особистості Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, доктор психологічних наук, професор Томчук М.І. та фахівець з інклюзивної освіти Присяжнюк Н.В.
У їх виступах були порушені актуальні проблеми організації інклюзивного навчання в загальноосвітніх закладах області.

Учасники круглого столу прийняли резолюцію в якій запропоновані конкретні шляхи та заходи щодо навчання людей з інвалідністю в умовах загальноосвітньої та вищої шкіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар